Menu główne

Kto jest online

Na forum jest 4 użytkowników :: 1 zarejestrowany, 0 ukrytych i 3 gości (oraz 0 botów)

Najwięcej użytkowników (18) było obecnych 23 Cze 2010, 21:15

Zarejestrowani użytkownicy: Ula

Activity over the last 24 hours

New Posts 31 • New Topics 4 • New users 2

14 Users active over the last 24 hours: boom, Fenrir, gamemen, Gregorius, Hazardius, JollyRoger, Kakon, marazm, Mikiotor, Ninjin, Pewien Gość, Suwmiarka, tuta158, Ula

Legenda :: Administratorzy, Moderatorzy globalni, Redaktorzy

Ostatnie tematy na forum

Artykuły

Polityka polityką

przez Fychan 25 Lip 2010, 19:34
Ocena:
(Brak oceny)

Nigdy jakoś nie słuchałem z uwagą obietnic polityków. Ostatnio jednak zacząłem. Słucham tego co mówią i powiem szczerze, że jakby przy mnie ktoś tak bredził, to bym go z przyjemnością znokautował i wysłał na przymusowe leczenie psychiatryczne bez możliwości wypisania bez kagańca.

Wybory minęły. Było tak fajnie. Każdy uśmiechnięty, miły, grzeczny, potulny i aż słodki. Teraz co? Krzyże, wyścigi, obrzucanie się gównem, bo błotem tego nazwać nie można.

Krzyż sobie daruje, bo w religie nienawidzę się mieszać. Zostawiam to wszystko strapionym duszyczkom.

Jednak czemu nie zacząć od „ciała Prezydenta w błocie”? Tak, leżało sobie zupełnie tak samo jak reszta ciał ofiar. I Premier nie raczył biec tam z parasolką żeby sobie nad nim stać, tylko obściskiwał się z Putinem. Tusk pewnie w przekonaniu PiS-owców powinien czekać na lotnisku w Smoleńsku z parasolką i zaraz po katastrofie pójść i grzecznie sobie ustać nad ciałem Prezydenta. W końcu, jak już wyszło na jaw, to wina Prezesa Rady Ministrów., wiedział o tym wcześniej, to powinien przygotować się należycie. Logiczne!

Zostawmy to jednak, żeby skupić się na czymś innym. Mianowicie na rozmowach brat – brat. Zastanawia mnie, co jeden z braci powiedział drugiemu tuż przed katastrofą? Chwila! Rozmawiali!? Przez telefon!? Przecież takie urządzonka są chyba zabronione na pokładzie samolotu. Pewnie dlatego, że zakłócają dosyć skutecznie inne urządzonka, zwane „pokładowymi”. Czyżby to była przyczyna katastrofy!? No to bratobójstwo i wszystko jasne.

Pfff! To jeszcze nic. Przecież prezydent wrócić do kraju w ruskiej trumnie! Pewnie jeszcze zrobionej z tego drzewa, które posadził 60 la temu Stalin, a w tym roku zahaczył o nie samolot i śmiał się rozbić! Pewnie zaczepił, bo urządzenia pokładowe zaczęły szaleć zakłócane przez kogoś kto sobie rozmawia przez telefon. Poza tym nie zdziwiłbym się nawet jeśli na trumnie z naszego, ich, czy jakiegoś innego kraju było na dole napisane „Made in China”. W końcu żyjemy w jednej wielkiej globalnej wiosce.

Teraz staram się to wszystko ogarnąć i jakoś poukładać. Rozumiem, że polityka polityką, ale może wypadałoby zmarłych pozostawić w spokoju. Nic nie przywróci im życia teraz, pewnie nie mają nic przeciwko używaniu ich jako tanią kartę do gry ludzkimi emocjami. Jednak przez szacunek dla Nich apelowałbym o zaprzestanie mieszania Ich w politykę, z którą już skończyli definitywnie.

Fychan

About the Author
Awatar użytkownika

Fychan has been a member since 30 Cze 2010, 23:08. He/She has posted a total of 2 Artykuły item(s) for a total of 2 post(s).

View all Artykuły (items) by Fychan
Search all posts by Fychan

Other Artykuły by Fychan

Katastrofa

Zaloguj się

Nazwa użytkownika:

Hasło:

Pamiętaj mnie
Ukryj mnie

Zarejestruj się

Statystyki

Wszystkich postów: 1423